Прочитајте више о нашој школи

Школа је основана 1950 године као осмољетка са неколико стотина ђака различитих узраста у истим одељењима. Настава се одвијала у згради на адреси Марка орешковића 36 и згради преко пута данашње школе...

О нама

logo1

Школски документи

dokumenti

Дуално образовање

dualno baner

Контактирајте нас

kontakt

Телефон: 025/804-213

Имејл: os.opricakolut@outlook.com

Види више>>

Учитељица првог разреда рализовала час из света око нас на приватној сточарској фарми у Колуту.

У светлу трагедије која нас је задесила прошле године и потресла целу школску заједницу, наша школа, иако мала, одазвала се позиву за обележавање Недеље сећања и заједништва како би одала почаст жртвама, али и допринела развоју важних вредности, вештина и знања код својих ученика. Ова иницијатива није само израз дубоког саучешћа, већ и пример солидарности и подршке међу ученицима, наставницима и родитељима.

У оквиру Недеље сећања и заједништва наша школа организовала је неколико активности. Организовали смо акцију усмерену на очување животне средине у оквиру које су ученици и наставници уређивали двориште школе и простор око школе, парк који се налази у непосредној близини, али и неколико улица у нашем месту. Поред тога, одржали смо и два предавања радионичарског типа за наше ученике на тему емоција и решавања сукоба. Ученици су овде учили шта су емоције, како да их препознају, како да науче да регулишу властите емоције (поготово када је у питању љутња и бес), да уваже емоционална стања других особа и како да на здрав и прихватљив начин изразе своје. Такође, учили смо и шта је сукоб, која су његова основна правила, начине решавања сукоба и како се (не)понашати у оваквим ситуацијама.

С обзиром на то да сада знамо да ће Недеља сећања и заједништва од наредне школске године бити део школског календара, планираћемо још богатији програм са више активности.

22.5.2024.
Ученици трећег  разреда  ОШ "Огњен Прица" из Колута  посетили Народни биоскоп у Сомбору и гледали анимирани филм "Нојева барка" .

Ученици  првог разреда ОШ "Огњен Прица" Колут  су посетили  Суботицу  И ЗОО- врт  на  Палићу!

 

17.5.2024. у 10:00 је трчан крос РТС-а !

Укупан број ученика у школи је 51 .

Излазност : 48 ученика је трчало

Излазност у процентима :85%